III JORNADES SOBRE EL JAPÓ A L'IES SEVERO OCHOA

Hola! Som el grup del 4 Fantàstics que som Miguel Ángel, Encarnación ,Rafi i M. José. Hui vos parlarem sobre les Terceres Jornades del Japó que es van fer els passats denou i vint de desembre al nostre institut. Al llarg d'aquests dos dies, els alumnes de primers de l'ESO vam assistir a diversos tallers sobre la cultura japonesa.

Les jornades foren organitzades per un grup de professors que pertanyen al projecte TEA (Tots Ensenyem i Aprenem); projecte que vol formar als alumnes d'una manera completa és a dir, no només a través de l'explicació de coneixements sinó també de valors i altres aspectes fonamentals per a el desenvolupament personal de l'alumnat.
Aquestes jornades es van organitzar per a commemorar l'arribada del primer japonés a Espanya fa 400 anys, fet que va permetre establir les relacions diplomàtiques entre ambdós països. El nostre institut realitza aquestes jornades des de fa tres anys en record d'aquesta efemèride.

Les jornades de Japó van servir perquè els alumnes puguem conéixer aspectes molt interessants sobre una cultura que no té res a veure amb la nostra però que, gràcies a les noves tecnologies i a la xarxa d'internet, podem apropar-nos i entendre un poc més.

L'organització de les jornades no és senzilla, com bé ens va explicar una de les professores implicades en el projecte Maite Arco. La distribució de les activitats ha d'estar ben programada per tal que no es moleste el funcionament del centre alhora que tots els grups de primer d'ESO (cinc en aquest cas) assistixen als tallers. Cada dia se'n fan tres i són ben variats. Hi ha des de la projecció d'una pel·lícula on apareixen diferents personatges d'animació japonesos i que sol agradar molt, a sessions de menjar japonés (Sushi), pintura japonesa i fins i tot, sessions d'AIKIDO i una interessantíssima xarrada sobre el MANGA que està tant de moda en l'actualitat.

ç
Evidentment, ens explica Maite, els professors del centre no poden fer tots els talles i per tant, cal buscar la col·laboració d'altres entitats municipals i especialistes per tal que les jornades siguen variades i interessants per a tothom. Aquesta faena és ben laboriosa ja que, com ha passat enguany, pocs dies abans de la celebració de les jornades, un dels ponents va avisar que no podia assistir, per tant, es va haver de buscar una altra activitat contrarellotge.

Seguint amb l'organització, ens expliquen que gairebé tot el nostre institut és "invadit" pel món japonés i que els tallers es duen a terme a diferents llocs com les aules, la biblioteca, el gimnàs, el saló d'actes i fins i tot, el laboratori de ciències.

Tot i la gran faena i implicació que demana organitzar aquestes activitats, Maite ens comenta que el resultat és molt positiu, ja que tant ella, com la resta de l'equip que conformen el TEA, observen un gran interés en l'alumnat que els motiva a seguir treballant per unes IV jornades. Aquest any, sembla que els grans triomfadors van ser els tallers d'Aikido i de Manga i esperen aconseguir si no més, el mateix èxit en la propera ocasió.

Agraïm a Maite la seua col·laboració i paciència amb nosaltres i esperem que vos haja agradat el nostre reportatge.

Adéu i fins la pròxima!!

 


Volver