IES SEVERO OCHOA de Elche

moodle webfamilia Módulo docent dreamspark email YouTube facebook48
Jueves, 15 Junio 2017 16:22

Arbres singulars del terme d'Elx

Alumnes del grup 1r X del cicle formatiu de grau superior d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa han desenvolupat un lloc web per a poder consultar, en valencià, castellà i anglés, fitxes botàniques d'arbres singulars del terme municipal d'Elx. Les fitxes inclouen, entre d'altres, informació sobre les dimensions de l'arbre, l'edat i la localització. Es tracta d'arbres que destaquen per la seua grandària i/o per la seua edat. Aquests arbres formen part del nostre patrimoni i és per això que hem volgut fer aquest treball per tal de donar-los a conéixer.

 

Aquesta tasca l'han realitzada en la matèria de Llenguatge de Marques i Sistemes de Gestió de la Informació, dirigits pel docent Raül Canals i Marote. Han pres com a font de dades les fitxes botàniques elaborades per la biòloga Esther García, amb fotografies de Fermín Valero i documentació de Raúl Agulló, i supervisades del Departament de Biologia de l'UMH. La informació està emmagatzemada en format XML, i es presenta al navegador web mitjançant la tecnologia XSLT, que genera una aplicació que empra XHTML, CSS, DOM i Javascript.

Algunes d'aquestes fitxes ja havien estat publicades anteriorment, per exemple, es poden trobar els arbres a la web del Camp d'Elx. Nosaltres però hem volgut aplicar els coneixements de la matèria de Llenguatge de marques i donar-los un enfocament nou en permetre la seua consulta en diverses llengües.

Es pot consultar el resultat al lloc web http://iesseveroochoa.edu.gva.es/hwdictionary/arbres/

Els alumnes que han participat en aquest treball són:

Antonio Fajardo Galipienso
Francisco Fernández Nieto
Fernando Ferrández Pons
Jesús Malagón Moya
Juan Francisco Navarro Ramiro
Rafael Sempere Gil
David Terol Mateo
José Javier Valero Fuentes
Joana Albaladejo Belmonte
Juan Chaves Cordón
Alejandro Corbí Andreu
Juan Antonio García Llorca
Juan Antonio Guilló López
Daniel Martínez Andreu
Francisco Pérez Bonete
Diego Quiles Abellán
Saúl Santos Torrijos